Sot fjala përfundimtare për rastin e Almirit

Sot fjala përfundimtare për rastin e Almirit

Në Gjykatën Themelore në Kumanovë sot pritet të jepet fjala përfundimtare për rastin e vogëlushit Almir Aliu. Në këtë rast, Boban Iliq, i cili parapra...

KURTI NË GLLOGJAN: DHEU I KOSOVËS NUK FALET AS NUK SHITET
Gjergj Dedaj: Ata që mbjellin pemët, nuk ua shijojnë frutat. Ata që bëjnë sakrifica, nuk e gëzojnë lirinë!
Para 73 viteve ndodhi masakra e Tivarit, ku u vranë rreth 1,700 shqiptarë

Në Gjykatën Themelore në Kumanovë sot pritet të jepet fjala përfundimtare për rastin e vogëlushit Almir Aliu. Në këtë rast, Boban Iliq, i cili paraprakisht ishte i akuzuar për “vrasje”, pas rikualifikimit të veprës akuzohet për “vepër të rëndë kundër sigurisë dhe njerëzve në komunikacion”.

Ndërkohë, për akuzën e ushtrimit të dhunës akuzohen babai i Almirit, Sedat Aliu bashkë me Abdulla Aliun dhe Sami Demirin.

Në seancën e kaluar, avokati i tyre Asmir Alispahiq, në fjalët përfundimtare të tij kërkoi lirimin e tyre, pasi siç u shpreh ai vepra dhunë që atyre u ngarkohet nuk është vërtetuar as nga Prokuroria dhe se shumë qartë në video-materiale shihet se ata jo vetëm që nuk kanë kryer vepër penale dhunë, por asnjë tjetër vepër penale.

Jashtë akuze mbetet vëllai i Boban Iliq, Bojan Iliq. Vrasja e Almir Aliut ndodhi më 25 qershor 2016 në Kumanovë si pasojë e shtypjes më makinë nga Boban Iliq. /SHENJA/ 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0