Shilegov: Komuna e Sopishtes nuk mund ta marrë përmendoren e Qoses BI Bashkim Iljazi

Shilegov: Komuna e Sopishtes nuk mund ta marrë përmendoren e Qoses BI Bashkim Iljazi

Autoritetet e Bashkisë së Shkupit larguan përfundimisht bazamentin e përmendores së Qosetos që ishte vendosur para Gjykatës Shkupi 2. Edhepse Këshilli...

Gruevski me përkrahesit protestojnë para burgut të Shutkës
Gashi paralajmëron hyrjen e BESËS në Qeveri
Vrasja e tre policëve në Haraçinë në vitin 2000, shpallen të pafajshëm të akuzuarit shqiptarë

Autoritetet e Bashkisë së Shkupit larguan përfundimisht bazamentin e përmendores së Qosetos që ishte vendosur para Gjykatës Shkupi 2. Edhepse Këshilli i Komunës së Sopishtës për nesër ka caktuar seancë për të kërkuar përmendoren e Qosetos, kreu i Shkupit Petre Shilegov tha se Qoseto është në procedurë gjyqësore dhe se për këtë arsye askush nuk mund ta merr atë.

I pari i Shkupit Shilegov gjithashtu paralajmëroi se komisioni i ngritur për projektin “Shkupi 2014”, po merret me shqyrtimin e ligjshmërisë edhe të 14 përmendoreve tjera.

“Qosetoja është nën posedim të një shoqate dhe është lëndë e procesit gjyqësorë për shkak se ajo shoqatë nuk e ka paguar atë përmendore. Ashtu që nuk është nën pronësi të qytetit që i njëjti të ia ndajë dikujt përmendoren. Thashë edhe herën tjetër që Sopishtja mund të dëshiron çfarë të dojë gjethegjatë duhet të ekzistojë rend se kush dhe ku mund të fitojë mjete të tilla. Përmendorja nuk është nën pronësi të qytetit të Shkupit, ndërsa Sopishta as që ka të drejtë që të kërkoj nga Qyteti i Shkupit që ti ndahet e njëjta”, tha Petre Shilegov.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0