Pesëmbëdhjetë vjet nga vrasja e kryeministrit të Serbisë

Pesëmbëdhjetë vjet nga vrasja e kryeministrit të Serbisë

Në Beograd shënohet sot 15-vjetori i vrasjes së ish-kryeministrit të Serbisë, Zoran Gjingjiq. Ai ka qenë kryeministri i parë serb i zgjedhur pas rënie...

Shkup, mbahet program me rastin e ditëlindjes së Profetit Muhamed
Hoxhë Halil Kastrati të shpallet personalitet i dekadës, nuk dërdëllis, por strehon skamnorët!
Muslimanet e Arakanit në Bangladesh fëmijet u ndihmojnë familjëve

Në Beograd shënohet sot 15-vjetori i vrasjes së ish-kryeministrit të Serbisë, Zoran Gjingjiq.

Ai ka qenë kryeministri i parë serb i zgjedhur pas rënies së regjimit të Sllobodan Millosheviqit në vitin 2000.

Qeveria e Gjingjiqit ka bashkëpunuar me Tribunalin e Hagës për Krime Lufte dhe ka arrestuar dhe ekstraduar në këtë gjykatë disa të akuzuar.

Gjingjiq është vrarë më 12 mars të vitit 2003 nga një snajperist pranë ndërtesës së Qeverisë në qendër të Beogradit.
Organizatori i vrasjes, Millorad Ulemek Llegija, dhe snajperisti Zvezdan Jovanoviq janë dënuar me nga 40 vjet burgim.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0