Legjenda për shqiptarin që e “ndërtoi fluturaken e parë, para vëllezërve Wright”! (Video)

Legjenda për shqiptarin që e “ndërtoi fluturaken e parë, para vëllezërve Wright”! (Video)

Për një imam nga Kamenica, i cili jetoj shumë vite me pare, thuhet se pati bërë një “zbulim” goxha të madh. Fjala është për Hasan Masuricën (22 janar ...

Vidhen mijëra euro dhe stoli ari në Manastir
Kryetari i BESËS, Afrim Gashi: Më 30 shtator përgjigjja PO në referendum, siguron investime të reja në vend, luftë kundër korrupsionit, sundim të ligjit dhe barazi të plotë
Afrim Gashi: Më 30 shtator t’i themi PO vlerave dhe perspektivës euro-atlantike

Për një imam nga Kamenica, i cili jetoj shumë vite me pare, thuhet se pati bërë një “zbulim” goxha të madh.

Fjala është për Hasan Masuricën (22 janar 1869 – 1942), për të cilin thuhet se ishte arkitekt, shkencëtar, inxhinier.

Për të trashëgimtarët dhe vendasit thonë se ka bërë ndërtimin e një aeroplani prej plepit që ka fluturuar rreth 50-70 metra, para fluturimit të vëllezërve Wright më 1903. Kjo ishte bërë në vitin 1889, kur Hasani ishte 30 vjeç. Për të madje thuhet se ka zbuluar edhe armë automatike.

Por, dëshmi faktike për këto gojëdhëna nuk ka. /Klan Kosova/

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0